• Timp preparare:
    70 minute
  • Numar portii:
    4
  • Dificultate
    Mediu

Ingrediente Supa de pui cu rosii:

  • carne de pui (aripioare, gat, spate, inima, ficat, pipota)
  • 1/4 telina
  • 2 buc. pastarnac
  • 1 fir praz
  • 4-5 morcovi
  • paste fainoase (spaghete sau taitei)
  • patrunjel
  • sare
  • piper

O supa dulce si hranitoare, cu un plus de rosii si un gust minunat de pui de curte. Carnea de pui a trebuit tinuta la fiert ceva mai mult decat un pui normal de la supermarket, insa gustul desavarsit al supei a meritat asteptarea. Pentru a pune si mai mult in valoare gustul acestei supe, am inlocuit tipica ceapa cu un praz verde tocat ineluse si multi morcovi dulci.

Iata ce aveti de facut:

In oala in care urmeaza sa pregatiti supa, puneti 3-4 cani de apa la fiert. Cand apa a dat in clocot, puneti bucatile de pui si acoperiti cu un capac. Eu am folosit din puiul intreg doar aripioarele, gatul, spatele, ficatelul, inima si pipota. Lasati-le sa fiarba inabusit pana ce carnea incepe sa se fragezeasca.

In timp ce carnea fierbe linistit, profitati de acest ragaz si tocati marunt morcovii, pastarnacul, prazul, telina.

Adaugati legumele tocate si lasati sa fiarba la foc mic un timp indelungat, pentru a nu avea surpriza sa scoateti din supa carnea nefiarta. Completati cu apa in functie de cantitatea de supa pe care doriti sa o preparati.

Pe parcursul fierberii, o sa observati ca supa scade. In acel moment completati cu apa calda (daca nu va puteti da seama cand este fiarta carnea, scoateti o bucata din supa si incercati-o cu o furculita).

Sarati si piperati dupa gust. Avand in vedere avantajele pe care le ofera grasimea puiului de curte, nu mai este necesar sa adaugati un plus de gust prin folosirea concentratului de legume.

Inainte cu aproximativ 15 minute de a lua de pe foc, adaugati rosiile in bulion tocate marunt si pastele fainoase. Lasati-le sa fiarba in voie si presarati la sfarsit patrunjel verde deasupra.

Supa de pui cu rosii este gata si poate fi servita.

Pofta buna!

Supa de pui cu rosii