Sosuri

Acasa » Sosuri

Sos bechamel

Adaugat pe 11/03/2012 0 Comentarii

Sosul bechamel este un sos care se foloseste de cele mai multe ori in prepararea lasagnei. Este la fel de apreciat si ca sos pentru fripturi, legume sau paste. Iata cum se prepara: Puneti la foc mic o cratita in care topiti untul.¬† Cand¬†acesta s-a topit (nu lasati untul sa fiarba altfel se va arde) adaugati cele… Citeste mai mult »

maioneza rapida

Maioneza rapida

Adaugat pe 04/03/2012 0 Comentarii

Maioneza rapida se prepara astfel: Puneti in blender 150 ml de ulei, adaugati oul intreg, lingurita de mustar, zeama de lamaie si sare dupa gust. Cu bratul blenderului lipit de fundul vasului, porniti pe viteza turbo ridicand putin cate putin blenderul, pe masura ce maioneza incepe sa prinda contur. Folosind un blender, rezultatul este o maioneza foarte… Citeste mai mult »

Sosuri pentru fripturi de porc, de pui, de vita sau curcan, paste, lasagna, salate si cate si mai cate. Sosul este acel “ceva” ce da gust, culoare si savoare oricarui preparat.
Alegeti ceea ce se potriveste cel mai bine fiecarui preparat din multele variante de sosuri albe, sosuri rosii, sosuri pentru spaghete, sosuri pentru fripturi, sosuri pentru salate, prezentate in aceasta sectiune.