• Timp preparare:
    40 minute
  • Numar portii:
    4

Ingrediente Tiramisu:

  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 250 g branza mascarpone
  • 250g espresso sau 3 lingurite de cafea instant dizolvate in 250 g apa
  • 2 linguri coniac
  • Cacao
  • Piscoturi speciale pentru tiramisu
  • 500 ml frisca lichida

Tiramisu este un desert savuros cu specific italian care a depasit orice granite, devenind favorit in restaurantele din intreaga lume.

Il puteti prepara foarte usor, astfel:

Puneti o cratita cu apa la fiert.

Intr-un bol rezistent la temperaturi ridicate, amestecati galbenusurile cu zaharul pudra. Asezati castronul pe cratita in care fierbe apa, si amestecati astfel, in bain marie, pana se omogenizeaza.

Puneti branza mascarpone intr-un bol de marime medie si amestecati usor (puteti utiliza un mixer la o viteza joasa), impreuna cu ouale si zaharul topit.

Separat, preparati frisca. Aveti grija ca frisca lichida sa stea aproximativ 2 ore la frigider, inainte de a fi preparata. Daca nu este suficient de tare, puteti adauga un intaritor de frisca.

Incorporati frisca cu grija, amestecand cu o spatula de jos in sus. Omogenizati din nou.

Intr-un vas separat, pregatiti espresso sau amestecul de cafea instant si apa si adaugati coniacul. Inmuiati fiecare piscot aproximativ 1 secunda in amestecul de cafea si coniac, si asezati-l pe fundul unei tavi de ceramica sau a unui platou, dupa preferinte. Continuati operatiunea pentru primul strat de piscoturi. Peste acestea adaugati un strat de crema. Apoi inca un strat de piscoturi si un alt strat de crema. Deasupra  cerneti putina cacao si introduceti tava la frigider pentru 2-3 ore.

Din momentul in care compozitia s-a racit, tiramisu poate fi servit.

Pentru a servi, puneti o bucata generoasa de prajitura pe farfurie, ornati cu ciocolata sau cacao si, de ce nu, cu cateva fructe proaspete.

Pofta buna!