• Timp preparare:
    80 minute
  • Numar portii:
    6

Ingrediente Prajitura inteligenta:

  • 1 litru lapte
  • 8 oua
  • 10 linguri faina
  • 250 g unt
  • 300 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat / esenta de vanilie

Prajitura inteligenta…..de ce inteligenta?! Veti descoperi daca veti avea curiozitatea sa o gatiti. Este o prajitura preparata dintr-o compozitie omogena si aproape lichida, dar care din cuptor va iesi ca o prajitura cu blat fraged si multa crema la mijloc.

Iata cum se prepara:

Intr-un vas se amesteca untul, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si 5 linguri de lapte.

Puneti pe foc o cratita in care fierbeti apa si pe care asezati vasul, amestecand ingredientele in bain marie, pana cand se topesc zaharul si untul. Lasati compozitia sa se raceasca.

In acest timp, separati albusurile de galbenusuri.

Bateti albusurile spuma cu un praf de sare, pana cand spuma de ou aproape nu mai cade din bol.

Bateti galbenusurile si adaugati-le peste compozitia racita de unt, lapte si zahar. Adaugati faina si amestecati usor pana se incorporeaza. Adaugati apoi laptele.

Incorporati albusurile batute, amestecand cu grija de jos in sus. Compozitia pe care o pregatiti va fi destul de lichida. Nu va speriati, pentru ca asa trebuie sa fie, prajitura inteligenta va capata consistenta imediat ce va fi introdusa la cuptor.

Incalziti cuptorul la 180 ‘C.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, puneti compozitia si introduceti la cuptor timp de 40-50 de  minute.

Pentru a fi servita, prajitura trebuie lasata mai intai sa se raceasca. Astfel o veti putea taia si mai usor.

Pudrati cu zahar tos si este gata.

Pofta buna!

Prajitura Inteligenta

Daca va place aceasta prajitura inteligenta, va recomandam sa incercati si prajitura mea “Negresa”. A iesit delicioasa!