• Timp preparare:
    40 minute
  • Numar portii:
    6 - 8

Ingrediente Cornulete de post:

  • 1 cana apa calda
  • 1 cana ulei
  • 25 g drojdie proaspata (1 plic drojdie uscata)
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1 varf de cutit de sare
  • 500 g faina
  • gem

Minunatele cornulete pe care le savuram intotdeauna cu placere. Chiar si in perioada zilelor de post, ne putem bucura de ele. Eu am optat pentru varianta de cornulete de post umplute cu gem. Ce este placut este tocmai faptul ca le putem umple cu o varietate de gemuri astfel incat atunci cand le consumam, fiecare cornulet de post sa fie o surpriza.

Intr-un vas de marime medie punem cantitatea de faina si praful de sare. Facem o adancitura in mijloc pentru a adauga drojdia.

Cubuletul de drojdie proaspata (sau chiar drojdia uscata pe care o gasim la plic) il dizolvam in jumatate de pahar de apa calda. Adaugam apoi in adancitura pregatita in faina special pentru ea.

Adaugam cantitatea de ulei si incepem sa framantam. Daca este cazul, mai putem adauga putina faina pana cand vom avea un aluat usor de framantat.

Va rezulta un aluat consistent si usor uleios, care va fi impartit in bilute de marime medie, cat sa incapa intr-o palma. Intindem pe fiecare dintre ele in cate o foaie foarte subtire. Apoi portionam foaia rezultata cu o rola speciala de taiat aluatul sau cu spatele unui cutit, in triunghiuri mici.

Punem compozitia de gem la baza fiecarui triunghi si rulam usor catre varful ascutit al triunghiului. Aveti grija sa puneti o cantitate mica de gem, altfel va curge in momentul in care se va coace la cuptor.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt) puneti cornuletele. Lasati la foc mic sa se rumeneasca si urmariti in timpul coacerii fiindca se pot arde foarte usor daca nu suntem atenti.

Presarati-le cu zahar pudra si cornuletele cu gem pot fi servite.

Pofta buna!