• Timp preparare:
    60 minute
  • Numar portii:
    4

Ingrediente Pui cu legume la tigaie:

  • 1 pui intreg
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi (sau 250 g morcovi pitici)
  • 200 g rosii cherry
  • 200 g ciuperci intregi
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • ulei/unt pentru prajit

Un pui intreg, gata sa fie servit intregii familii sau musafirilor. Alaturi de un amestec de legume la tigaie, va fi cu siguranta un preparat remarcat.

Curatati si spalati puiul. Puneti o tigaie adanca la incins, cu un pahar de ulei. Condimentati puiul cu sare, piper si pudrati putina boia. Toate ii vor da un gust bun si o culoare frumoasa. Cand uleiul a devenit suficient de incins, puneti puiul intreg in tigaie si acoperiti cu un capac. Lasati sa sa prajeasca la foc mic, cate 10 minute pe fiecare parte.

Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti, adaugati un pahar cu apa in tigaie, puneti capacul si lasati la foc mediu pentru a se inabusi si fragezi carnea. Astfel, veti avea o friptura frageda si gustoasa.

Intre timp pregatiti legumele: taiati dovlecelul felii subtiri sau bastonase; spalati si curatati ciupercile si rosiile. Puteti folosi morcovii pitici pe care ii gasiti si congelati; sunt gustosi si dau un aspect placut preparatului.

Incingeti separat o alta tigaie in care adaugati putin ulei sau unt si puneti legumele. Lasati la foc mediu aproximativ 15 minute. Scoateti puiul inabusit si serviti langa legumele trase la tigaie.

Pofta buna!

Puiul cu legume la tigaie se poate servi alaturi de un pahar de vin alb.