• Timp preparare:
    40 minute
  • Numar portii:
    4 - 6
  • Dificultate
    Usor

Ingrediente Cartofi gratinati la cuptor cu pesmet si parmezan:

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa
  • 400 ml smantana pentru gatit
  • 1 legatura patrunjel
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • oregano
  • 30 g pesmet
  • 150 g parmezan ras

O reteta potrivita pentru a  fi consumata ca fel principal sau ca si o garnitura de cartofi mai speciala pentru un preparat ce trebuie insotit si frumos prezentat la masa. Aceasta este reteta delicioasa de cartofi gratinati la cuptor cu pesmet si parmezan.

Reteta este usor de preparat si la indemana oricui doreste sa incerce.

Iata cum trebuie procedat:

Alegeti 4-6 cartofi de marime medie si curatati-i de coaja. Taiati-i apoi jumatati si apoi felii subtiri, ca in fotografie.

cartofi gratinati feliati

Tocati marunt ceapa si patrunjelul. Intr-o cratita de marime medie sau intr-o tigaie mai inalta, puneti jumatate din cantitatea de unt la topit si adaugati ceapa. Lasati la foc mic si amestecati cu atentie pana cand aceasta se caleste. Adaugati in tigaie 3/4 din patrunjelul tocat.

ceapa calita cartofi gratinati ceapa cu patrunjel cartofi gratinati

Amestecati usor si incorporati cantitatea de smantana lichida.

smantana cartofi gratinati

Condimentati cu sare si piper dupa gust.

Acum, dupa ce ingredientele cele mai importante sunt gata pregatite, putem incepe sa aranjam preparatul in vasul care va merge la cuptor. Incalziti cuptorul. Intr-un vas termorezistent sau intr-o tava obisnuita, asezati feliile de cartofi suprapunandu-le, ca si tiglele de pe acoperis. Presarati deasupra condimentele: nucsoara, oregano, sare si piper.

condimente cartofi gratinati

Pe o farfurie separata, amestecati parmezanul ras cu pesmetul.

parmezan si pesmet cartofi gratinati

Adaugati deasupra cartofilor condimentati si frumos asezati in tava, compozitia de smantana, ceapa si patrunjel.

Presarati parmezanul ras si pesmetul.

Cand totul este gata, puteti adauga deasupra cateva bucatele de unt sau fasiute de unt feliate foarte subtire.

unt cartofi gratinati

Introduceti tava in cuptorul incins. Dupa ce vor trece 30-40 de minute, vasul poate fi scos, lasat putin sa se racoreasca si apoi servit pofticiosilor de la masa.

Presarati cu restul de patrunjel tocat si degustati.

cartofi gratinati la cuptor cu pesmet si parmezan poza final

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut aceasta reteta, iti recomand sa incerci si Musaca de cartofi.