• Timp preparare:
    90 minute
  • Numar portii:
    6
  • Dificultate
    Mediu

Ingrediente Tarta cu mere coapte:

  • 1/2 cub drojdie (25 g)
  • 240 ml lapte
  • 200 g faina
  • 1 varf cutit sare
  • 175 g zahar
  • 145 g unt moale
  • 30 g gris
  • 125 g mac
  • 2 galbenusuri
  • 300 g branza de vaci proaspata
  • 2 lingurite amidon
  • 5-6 mere mici
  • 3 linguri unt topit

O metoda inedita de prezentare a bine cunoscutei prajituri cu mere, atat de indragita de toata lumea! Savuroasa si plina de vitaminele continute de mere, branza si lapte, aceasta tarta cu mere coapte este varianta ideala pentru un desert unic, in care umplutura de branza va fi elementul care va surprinde extrem de placut.

Tarta cu mere se prepara foarte simplu, astfel:

Incalziti usor 80 ml de lapte in care dizolvati drojdia. Adaugati apoi faina, sare, 50 g de zahar si 75 g unt. Se va forma un aluat de consistenta celui din imagine. Acoperiti vasul in care ati pregatit aluatul cu un prosop de bucatarie curat si lasati-l la crescut timp de aproximativ 45 minute.

aluat

Intr-o craticioara de marime medie, puneti la fiert 125 ml lapte in care adaugati 30 g unt si apoi amestecati la foc mic pana cand se topeste untul, ca in imaginea alaturata:

lapte+unt

Peste compozitia astfel preparata, adaugati cantitatea de gris si lasati sa fiarba la foc moale timp de 5 minute:

lapte+unt+gris

Adaugati macul si 75 g de zahar. Amesecati si mai lasati putin pe foc pana cand zaharul se va topi.

lapte+unt+gris+mac
lapte+unt+gris+mac-la-fiert

Intr-un vas separat, pregatiti compozitia de branza, astfel:

Puneti galbenusurile cu 40 g de unt si 50 g de zahar.

galbenusuri zahar si unt

Bateti compozitia cu un tel si incorporati restul de lapte, branza de vaci si amidonul.

branza de vaci

branza de vaci cu amidon

Dupa ce timpul necesar pentru dospirea aluatului s-a scurs, aluatul isi va mari volumul si va arata ca cel din imagine:

aluat crescut

Intindeti o foaie din acest aluat. Tapetati cu unt o forma de tort si asezati foaia deasupra (eu am folosit o tava de tort cu dimensiunea de 26 cm). Daca foaia va fi prea mare, ii puteti taia surplusul de pe margini pentru ca aluatul sa tapeteze doar fundul tavii si peretii laterali ai acesteia.

tava unsa cu unt

aluatul in tava

Merele se spala si se decojesc. Se scot cotoarele merelor prin partea de jos (daca va descurcati mai usor, puteti folosi instrumentul special pentru indepartat cotorul), pentru a nu fi distruse coditele. Se cresteaza merele in partea superioara, ca in imaginea alaturata, si se aseaza in tava, peste foaia de aluat:

mere in tava

Printre merele asezate fumos in tava, se adauga umpluturile de branza si mac. Topiti o cantitate mica de unt si ungeti cu ea merele, astfel incat acestea sa nu se arda in timpul coacerii.

merele cu compozitia in tava

Se incinge cuptorul la 180 ‘C si se introduce tarta cu mere. Se lasa la cuptor aproximativ 45 de minute.

Dupa mirosul delicios al merelor coapte va veti da seama ca aceasta este coapta si gata sa fie scoasa din cuptor.

Tarta cu mere coapte este gata! Va invitam sa gustati un desert minunat cu fructe care va deveni unul din preferatele voastre. Pofta buna!

tarta cu mere coapte