• Timp preparare:
    30 minute
  • Numar portii:
    6
  • Dificultate
    Usor

Ingrediente Salam de biscuiti:

  • 500 g biscuiti populari
  • 350 ml lapte
  • 100 g unt
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri cacao
  • 50 g rahat
  • esenta de rom

Deliciosul salam de biscuiti pe care ni-l amintim inca din copilarie! Intotdeauna o placere cand il consumati, veti afla ca nu este deloc complicat sa il si preparati acasa. Este o varianta pe care o prefer, avand in vedere faptul ca cel din comert are multe adaosuri nesanatoase si nu am regasit gustul clasic, si mai degraba unic, al salamului de biscuiti pe care il stim cu totii. Prea mult rom cu gust intepator, arome sintetice si multe alte ingrediente “minune”. Iata cat de simplu este sa preparam acasa acest desert delicios.

Vorbind despre gustul bun al acesui desert, va recomand sa folositi biscuitii clasici, sau biscuitii populari (ii puteti gasi la supermarket, se vand la kilogram). Acestia sunt mai grosi, mentinand gustul de biscuiti si nepermitand omogenizarea lor cu restul ingredientelor. Daca folositi biscuitii Petit Beurre (ceea ce nu va recomand) o sa observati ca acestia se inmoaie foarte repede si devin aproape elastici, consistenta lor fiind una foarte fina, iar biscuitii foarte subtiri.

salam biscuiti populari

Incepem prin a marunti biscuitii. Nu in bucati foarte mici sau praf de biscuiti (cum am mai intalnit). Am preferat sa ii rup cu mana, evitand robotul de bucatarie care, probabil, i-ar fi maruntit prea tare.

biscuiti salam de biscuiti

Am taiat in bucatele mici rahatul. Pentru a nu se lipi micile bucati taiate, le puteti amesteca usor cu un praf de zahar tos si astfel se vor separa.

salam de biscuiti rahat

Puneti o cratita de marime medie, pe aragaz. Adaugati cantitatea de lapte si lasati sa se incalzeasca la foc mic. Adaugati cantitatea de zahar si amestecati pana cand acesta se topeste (pentru un plus de aroma, puteti inlocui una dintre lingurile de zahar, cu un pliculet de zahar vanilat). Pentru a nu exista pericolul de a adauga cacao si a nu se putea omogeniza cu restul continutului, puneti mai intai intreaga cantitate de cacao intr-o cescuta si amestecati-o cu 2-3 linguri de lapte pentru a evita cocoloasele. Adaugati-o apoi in cratita de pe aragaz. Puneti si untul taiat cubulete. Lasati compozitia la foc mic si amestecati pana in momentul in care untul s-a topit.

sos salam de biscuiti

Lasati compozitia sa se raceasca putin, apoi adaugati esenta de rom. Nu este recomandat sa o adaugati in momentul in care crema este fierbinte, fiindca isi pierde din aroma.

Compozitia astfel preparata, se adauga peste biscuiti. Amestecati usor si adaugati bucatelele de rahat. Pe o folie de bucatarie, puneti compozitia rezultata si asezati-o sub forma de salam, ca in fotografie.

salam de biscuiti folie

Rulati folia si presati usor pentru a-i da forma finala.

salam de biscuiti impachetat

Introduceti la frigider, pentru aproximativ 2-3 ore, sau il puteti lasa chiar si peste noapte.

Acesta este deliciosul salam de biscuiti pe care l-am mancat cu mare pofta.

salam de biscuiti

Pofta buna va doresc si voua! Daca ti-a placut reteta mea de salam de biscuiti, te invit sa incerci si prajitura Negresa!