• Timp preparare:
    60 minute
  • Numar portii:
    4

Ingrediente Gogosari in otet:

  • 4-5 gogosari
  • 150 ml otet
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • frunze de telina

Dragi gospodine, este timpul sa ne apucam de treaba ! Muraturile pentru iarna sunt de nelipsit de pe mesele imbelsugate cu bucate traditionale, mai ales in perioada sarbatorilor.

Pentru a pregati din timp conservele de muraturi pentru iarna, dar si pentru ca ele sa reziste o perioada mai lunga de timp, urmariti pasii de preparare si ingredientele.

Cantitatile prezentate la categoria de ingrediente reprezinta necesarul pentru un borcan de 700 g (4 portii). In functie de preferinte si de numarul de membri ai familiei voastre, puteti opta pentru borcane mai mari, sau mai mici, in aceste situatii putand multiplica sau reduce cantitatile, obtinand exact necesarul de care aveti nevoie.

Cu siguranta, nu vi se va parea greu deloc, insa cu fiecare an in care veti prepara muraturile, va veti da seama ca nimic nu se compara cu gustul gogosarilor preparati acasa, fara conservanti artificiali.

Este foarte simplu, chiar si pentru cei care nu au mai pus muraturi pana acum.

Iata ce aveti de facut:

Dupa ce ati facut cumparaturile necesare din piata si ati ales gogosari frumosi si telina verde, incepem treaba in bucatarie.

Gogosarii se spala si se curata de seminte.

Se taie felii subtiri si se aseaza frumos in borcan.

Printre feliile de gogosar se aseaza frunzele de telina pentru a oferi si un aspect placut conservelor de muraturi. Dupa ce ati asezat feliile de gogosar astfel incat sa umpleti borcanul, adaugati cantitatile de otet, sare si zahar, apoi completati cu apa.

Puneti capacul borcanului. Fierbeti borcanul in bain marie timp de 40 de minute.

Asa arata anul acesta borcanele mele cu gogosari in otet. Au fost deja preparate si asteapta cuminti sezonul rece.

poza borcan gogosari in  otet  poza borcan gogosari in otet prezentare

Veti avea astfel gogosari in otet gustosi, care vor rezista chiar si timp de mai multi ani.

Va puteti juca cu imaginatia si puteti infrumuseta felul principal de mancare servit la masa, cu muraturi inedite, asezate in diferite forme.

gogosari in otet servit

Pofta buna!